TANJUG VESTI

Tanjug je novinska agencija Srbije, koja godišnje emituje oko 130.000 informacija, 42.500 video izveštaja, 350.000 fotografije, 5.000 vesti u Engleskom servisu,12.500 tonskih izveštaja.

Istovremeno je, prema istraživanjima, u ovom momentu najcitiranija agencija u regionu, odnosno agencija čije se vesti najviše koriste ili direktno citiraju (objavljuju) u štampanim i elektronskim medijima - Tanjug na tviteru trenutno ima više od 31.000 pratilaca, sa stalnom tendencijom rasta. Veći deo Tanjugove produkcije, uključujući video i foto produkciju, dostupan je na svim mobilnim platformama.“Tanjug” na Google pretraživaču daje 5.500.000 rezultata pretrage.

Razlog tome je činjenica da je Tanjug u središtu ogromne mreže od oko 100 medija u Srbiji i regionu koji su se pretplatili na naše servise vesti, fotografija i video priloga, jer nas smatraju kredibilnim i pouzdanim izvorom informacija.

To praktično znači da je ono što Tanjug emituje maksimalno vidljivo, ali i da korisnici naših servisa mogu da računaju na maksimalnu obaveštenost u realnom vremenu o zbivanjima u Srbiji, regionu i svetu.

TANJUG BIZNIS

Tanjugov servis ekonomskih i poslovnih informacija objavljuje dnevno i periodično, najnovije izveštaje o opštim privrednim kretanjima, prati zbivanja na svetskim i domaćim finansijskim berzama i tržištima sirovina, a daje i detaljne preglede o prometu robe, usluga i promenama u sferi intelektualne svojine.

Osim Tanjugovih novinara na licu mesta, najvažniji izvori ovih informacija su svetske novinske agencije, internet, stručni napisi i literatura, specijalizovane publikacije UN i drugih međunarodnih organizacija.

Osim glavnog servisa ekonomskih vesti, korisnicima nudimo i preuzimanje tekstova po rubrikama - vesti iz privrede Srbije, o privrednoj saradnji Srbije sa svetom, vesti iz svetske privrede, ekologije, turizma.

TANJUG MULTIMEDIJA

Tanjug multimedija dnevno objavljuje više od 150 fotografija, prosečno 120 video snimaka i 60 audio zapisa sa svih važnijih događaja u zemlji i svetu.

Foto redakcija, osim fotografija svojih autora, dnevno emituje i fotografije preuzete putem međuagencijske razmene.

Fotografije i video klipove mogu preuzeti samo registrovani pretplatnici, tako što se uloguju u za to predviđena polja na naslovnoj strani sajta unevši korisničko ime i lozinku.

TANJUG NA ENGLESKOM

Tanjugov servis tekstova na engleskom jeziku je izbor iz Tanjugovog servisa vesti, na engleskom.

FOTO ARHIVA TANJUGA

Foto arhiva Tanjuga raspolaže arhivom od 3,5 miliona negativa, odnosno fotografijama značajnijih događaja u bivšoj Jugoslaviji, Srbije i svetu od Drugog svetskog rata do danas.