25. maj 2023 10:36

Na Prolećnom festivalu zdravlja omogućena besplatna provera zdravstvenog stanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na Prolećnom festivalu zdravlja omogućena besplatna provera zdravstvenog stanja

Foto: Shutterstock.com/BlurryMe, ilustracija

BEOGRAD - U Domu Vojske Srbije u Beogradu danas se održava 28. Prolećni festival zdravlja od 10 do 20 časova, a građani će potpuno besplatno moći da provere svoj zdravstveni status.

"U okviru manifestacije, posetioci će bez zdravstvene knjižice moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanom predavanju i dobiju bodove za obnavljanje licence”, rekao je za Tanjug Nikola Topalović, doktor sportske medicine.

"Na štandu laboratorije za medicinu sporta i terapiju vežbanjem ćete danas moći da proverite jačinu stiska šake pomoću dinamometra, i na taj način ćete dobiti informacije o snazi mišića gornjih ekstremiteta, koja je bitan prediktivni faktor za kvalitet života i očuvanje zdravlja”, rekao je Topalović.

"Na osnovu izmerenih rezultata, dobićete individualne preporuke za bavljenje fizičkom aktivnošću prema smernicama Američkog koledža sportske medicine, dozirane na osnovu FITT formule učestalost, intenzitet, vreme i tip fizičke aktivnosti", kazao je dr Topalović.