15. mart 2024 17:19

Šapić: Nemam saznanja da je neko Ljutovcu nudio pare

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Nemam saznanja da je neko Ljutovcu nudio pare

Foto: TANJUG/Srpska napredna stranka

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da nema saznanja da je neko nudio novac odborniku Zeleno-levog fronta Milanu Ljutovcu da pređe u redove naprednjaka i istakao da, dok se on pita, neće biti tajnih pregovora sa bilo kim ko je zainteresovan da sarađuje sa SNS.

On je to izjavio odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše navode Ljutovca da su mu nuđene pare da podrži SNS u gradskoj skupštini.

Šapić je naveo da mu nije jasno šta je Ljutovac čekao sve ovo vreme, jer, kako je naveo, ukoliko je neko pokušao da počini krivično delo korupcije, Ljutovac je bio dužan da to prijavi.

"On je bio dužan da to prijavi policiji odmah, imenom i prezimenom i da kaže. Tako da je on u stari u krivičnom delu već par meseci, jer prikriva krivično delo. Ne znam šta je radio i šta čeka, neka ide sutra da prijavi tog čoveka", rekao je Šapić u GAK "Narodni front", gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji opreme za porodilišta.

Šapić je naveo da Ljutovac jeste razgovarao sa nekim ljudima, ali da je to učinio na sopstveni zahtev, jer je poslao informaciju da je nezadovoljan.

"Ja sam to javno rekao, da ćemo mi prihvatiti svakog ko je spreman da podrži našu politiku u gradu. A ima ih nekoliko koji su takođe tražili razgovore sa nama. Svakome smo poručili isto, ono što sam rekao i javno, izađite u medije, otvoreno recite da ste spremni da nas podržite zbog toga i toga, nakon toga ćemo da razgovaramo šta je to što mi možemo da uradimo da bi kao zajednički partneri sproveli politiku u gradu", rekao je Šapić.

Naveo je da je to isto rekao i nosiocu liste za beogradske izbore "Mi-Glas iz naroda" Aleksandru Jerkoviću, kao i nekim ljudima sa liste SPN.

"Ja ih sada pozivam da nakon sledećih izbora, ko god se predomisli dobrodošao je, ali mora da izađe i da kaže to javno. Niti ćemo kome nuditi pare, niti ćemo tajne razgovore voditi", rekao je Šapić.

Naveo je da je imao saznanja da Ljutovac rekao da je nezadovoljan i da je s njim razgovarano.

"I rečeno mu je da izađe iz te organizacije (ZLF), jer mi sa njom ne razgovaramo, da javno kaže da je spreman da podrži aktuelnu vlast, pa ćemo da vidimo šta možemo da uradimo za ono za šta se bori. Dok se ja nešto pitam, svako ko želi s nama da sarađuje, nema tajnih pregovora", rekao je Šapić.

Upitan da prokomentariše napad na aktiviste SNS-a, Šapić je osudio taj događaj.

"Naravno da osuđujem, kao i svaki napad na bilo koga, čijoj god stranci ili organizaciji pripadao. A ne želim da učestvujem u tome što neki dele na naše i vaše", poručio je Šapić.