19. mart 2024 10:26

Produžen konkurs za dodelu besplatnih auto-sedišta GO Savski venac i AMSS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Produžen konkurs za dodelu besplatnih auto-sedišta GO Savski venac i AMSS

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Produžen je konkurs za dodelu besplatnih auto-sedišta deci pod nazivom “Gradimo dobre novike”, a zainteresovani roditelji mogu da se prijave do do 22. marta.

Dodela besplatnih auto-sedišta namenjena je za decu do tri godine starosti, a neophodno je da roditelji, kao i deca, imaju prebivalište na teritoriji opštine Savski Venac rekla je za Tanjug Ana Marinković, članica Veća te opštine.

"Prijavu na konkurs za dodelu besplatnih auto-sedišta za 2024. godinu je moguće ostvariti do 22. marta popunjavanjem prijavnog obrasca i izjave na sajtu Gradske opštine Savski uz priloženu skeniranu obaveznu dokumentaciju ili na pisarnici GO Savski venac, adresa je Kneza Miloša 69, svakog radnog dana od 7 i 30 do 15 i 30 časova, a četvrtkom radimo do 20 časova”, objasnila je ona.

Uz prijavu za dodelu besplatnih auto-sedišta neophodno je priložiti i obaveznu dokumentaciju istakla je Marinković.

"A to su očitana zdravstvena knjižica deteta, a za decu koja nemaju zdravstvenu knjižicu u trenutku prijave potrebno je priložiti obrazac 'Potvrda o zdravstvenom osiguranju', zatim očitane lične karte oba roditelja kao dokaz da su prijavljeni na teritoriji Gradske opštine Savski venac ili kopirana lična karta ukoliko nema čip i naravno popunjen obrazac", istakla je Marinković.

Prema njenim rečima, uslovi konkursa su da je dete do tri godine starosti, za decu rođenu od 04.03.2021. do 15.03.2024, zatim da oba roditelja imaju prebivalište na teritoriji Gradske opštine Savski venac.

"Ukoliko zahtev podnosi samohrani roditelj neophodno je priložiti dokaz o toj činjenici ili popunjenu izjavu da je saglasan da GO Savski venac pribavi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija odnosno izvod iz matične knjige", rekla je Marinković.

Kaže da su dodelu besplatnih auto-sedišta deci organizovali Gradska opština Savski venac i Auto-Moto Savez Srbije.

Direktor komercijalnih poslova Auto-moto saveza Srbije Nebojša Mandić rekao je da AMSS godinama sarađuje sa Gradskom opštinom Savski venac u akciji besplatne dodele auto-sedišta za decu.

"Auto-moto savez dodeljuje i super članski paket pomoći na putu koji obuhvata pomoć na putu u Srbiji i inostranstvu, u kontinentalnom delu Evrope , a to je i naš najzastupljeniji članski paket", rekao je on.