1. april 2024 11:41

Šapić: Izgradnjom Tamnavske ulice u Obrenovcu poboljšana bezbednost saobraćaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Izgradnjom Tamnavske ulice u Obrenovcu poboljšana bezbednost saobraćaja

Foto: Tanjug video

OBRENOVAC - Predsednik Prvremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da se izgradnjom Tamnavske ulice u Obrenovcu poboljšava kvalitet saobraćaj u ovoj opštini, ali i bezbednost.

Šapić je, na otvaranju Tamnavske ulice, rekao da je ova saobraćajnica jako važna, jer će se izmestiti težak transportni prevoz, pogotovo što je u blizini Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj".

"Nije ona predugačka, ima nekih 600-700 metara, ali je strateški važna za pitanje saobraćaja ovde u Obrenovcu i pre svega bezbednosti dece koja idu u školu 'Jovan Jovanović Zmaj' koja se nalazi nedaleko od ovde, jer praktično sa ovih 600-700 metara Tamnavske ulice se pravi neka vrsta unutrašnjeg prstena. Razgovarali smo da postoji mogućnost da se skroz zatvori i da se izmesti transpotni saobraćaj koji je do juče prolazio bukvalno tu nedaleko kod škole", ukazao je Šapić.

On je rekao da je, sa druge strane, izgradnjom ove ulice rasterećen saobraćaj u Ulici Ljube Nenadovića i dodao da je razgovarano i o novim parking mestima.

"Obrenovac sada radi 500 novih parking mesta. U Beogradu smo u poslednjih godinu i po, dve otvorili novih 2.600 parking mesta", naveo je Šapić.

On je dodao da se Obrenovac gradi i da postaje jedna nova urbana sredina za život građana.

"Danas živeti u Obrenovcu, raditi recimo na Novom Beogradu, je jednostavnije, nego živeti i na Karaburmi, a raditi na Novom Beogradu. Prosto stižete za 15-20 minuta. To su stvari koje, valjda, ni ne primećujemo, ali postaju naša realnost", rekao je Šapić.

Naglasio je da se u Obrenovcu radi i pijaca.

"U planu je da se uradi saobraćajnica S39 u Obrenovcu, gde rešavamo trenutno imovinske pravne odnose, a završili smo S33 saobraćajnicu u centru grada, koja povezuje direktno autobusku stanicu i Centar za socijalni rad, koja je takođe izuzetno važna. Tako da nastavljamo da radimo", rekao je on.

Šapić je istakao da će, završetom putne i komunalne infrastrukture, izgradnjom vrtića, škola i sportskih sadržaja, Obrenovac i mnogi druge beogradske opštine koje su na obodu grada u budućnosti biti primamljivije i interesantnije.