18. april 2024 20:57

Novi Beograd najaktivnija lokalna samouprava u Srbiji za bezbednost u saobraćaju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi Beograd najaktivnija lokalna samouprava u Srbiji za bezbednost u saobraćaju

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

BEOGRAD - Opština Novi Beograd dobila je danas priznanje Agencije za bezbednost saobraćaja "Najaktivnija lokalna samouprava u 2023. godini" za rad u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Prizanje je uručeno predsedniku opštine Bojanu Bovanu na 19. Međunarodnoj konferenciji "Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici", koja se održava na Zlatiboru, od 17. do 20. aprila.

Gradska opština Novi Beograd je tokom 2023. godine organizovala niz tribina, edukativnih radionica i zanimljivih takmičenja za decu, kako bi najmlađi naučili osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, navodi se u saopštenju te opštine i dodaje da su posebne tribine organizovane za vaspitače i učitelje, najstarije sugrađane, a da su manifestacije poput "Biciklijade", pored rekreativnih sadržaja, bile posvećene i bezbednosti biciklista.

Tokom uručenja nagrade navedeno je da je Opština Novi Beograd formiranjem Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima te opštine "školski primer ko sve treba bude član tog saveta, odnosno koje sve institucije i ustanove treba da imaju svog predstavnika u tom savetu".

Na svečanom otvaranju konferencije, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović naveo je da je jedna od najbitnijh tema konferencije Strategija bezbednosti saobraćaja do 2030, godine, kao i prateći Akcioni plan.

Stamatović je naglasio da će se u toku konferencije govoriti o rezultatima ostvarenim u prethodnoj godini, kao i o budućim planovima i projektima i pozvao sve da učešćem u panelima i diskusijama dođu do zaključaka koji će unaprediti saobraćajni sistem u Srbiji.