23. april 2024 11:37

Opština Savski venac i AMSS podelili 122 auto sedišta za decu do tri godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Savski venac i AMSS podelili 122 auto sedišta za decu do tri godine

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Gradska opština Savski venac i Auto-moto savez Srbije (AMSS) podelili su danas više od 100 auto sedišta roditeljima dece do tri godine koja žive na teritoriji te opštine, kao i godišnji AMSS super članski paket za pomoć na putu u Srbiji i Evropi.

Auto sedišta za decu roditeljima su uručili predsednik GO Savski venac Miloš Vidović i direktor sektora komercijalnih poslova AMSS-a Nebojša Mandić.

Vidović je prilikom dodele rekao za Tanjug da je ova akcija postala tradicionalna i da već četvrtu godinu Opština dodeljuje sedišta kako bi se podigla bezbednost dece u saobraćaju.

"Cilj ove akcije je bezbednost mališana, bezbrižnost roditelja, a takođe i pomoć roditeljima pri uštedi u kućnom budžetu. Sedišta su namenjena za naše najmlađe, za uzrast od jedne do tri godine i mislimo da će mnogo značiti roditeljima i građanima Savskog venca", naveo je Vidović.

On je naglasio da je prioritet rukovodstva briga o svim građanima opštine, posebno onim najmlađim i da će u tom duhu i na taj način nastaviti da rade i u narednom periodu.

Direktor sektora komercijalnih poslova AMSS-a Nebojša Mandić istakao je da AMSS kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju kroz razne edukativne aktivnosti i preventivne akcije.

Mandić se zahvalio Opštini Savski venac na tome što već četvrtu godinu zaredom zajedno pomažu u poboljšanju bezbednosti najmlađih i izrazio nadu da će ta akcija nastaviti da živi.

"Od ključnog značaja su aktivnosti usmerene ka bezbednosti i povećanju bezbednosti u saobraćaju svih učesnika, naročito najmlađih. Ova akcija ima veliki značaj za to. AMSS daje svoj doprinos tome i kroz podelu AMSS super članskog paketa, za pomoć na putu u Srbiji i Evropi. Ovo će roditeljima pomoći ne samo u povećanju bezbednosti njihove dece, već i da se osećaju mnogo bezbednije na svim putevima u Srbiji i Evropi", naveo je Mandić.

Naveo je da je odziv roditelja na ovu akciju izuzetan i izrazio nadu da će se ova aktivnost i u budućnosti nastaviti, ddoajući da će AMSS dati puni doprinos tome.