26. maj 2023 17:59

Karneksu 40 nagrada na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Karneksu 40 nagrada na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Foto: Carnex

NOVI SAD - Industrija mesa Karneks (Carnex) je i ove godine na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, osvojila Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda i ukupno 40 nagrada i to 13 Velikih zlatnih medalja, 16 zlatnih medalja i 11 srebrnih, a sedam proizvoda je ponelo titulu Šampiona grupe, saopštila je ta kompanija.

Direktorka Razvoja i kvaliteta Karneksa Biljana Marković je prilikom uručivanja nagrada u Novom Sadu rekla da su u kompaniji ponosni na postignute rezultate.

"Oni su dokaz liderske pozicije Carnexa i našeg stalnog doprinosa očuvanju prepoznatljivosti Carnex brenda. Tradicija nas obavezuje da uvek stvaramo najbolje i potrošačima pružamo samo proizvode vrhunskog kvaliteta, a nagrade su priznanja za uspeh koji ostvarujemo već decenijama" rekla je ona.

Dodala je da potrošači imaju poverenja u njihov brend, što najbolje pokazuje Carnex jetrena pašteta koja čuva kvalitet i autentičan i originalan ukus, više od 50 godina.

"Ona je i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela titulu Šampiona kvaliteta u grupi proizvoda paštete i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji“, rekla je Marković.

Osim jetrene paštete, Veliku zlatnu medalju dobilo je još 12 prozvoda i to pašteta sa dimljenom slaninom, pašteta od tune, mesni narezak, delikates viršla, smazalica ćureća pašteta, mini stišnjena šunka u omotu, dimljena slanina u omotu, domaća mesnata slanina, rustik kobasica, grašak sa svinjskim mesom i goveđi gulaš.

Titulu Šampion kvaliteta grupe proizvoda ponelo je sedam Karneksovih proizvoda i to mesni narezak, u grupi konzerve od usitnjenog mesa, mini stišnjena šunka u omotu, u grupi konzerve mesa u komadima, rustik, u grupi fermentisane suve kobasice, domaća mesnata slanina u grupi slanine, delikates viršla, u grupi fino usitnjene barene kobasice, goveđi gulaš u grupi gotovih jela, kao i jetrena pašteta u grupi jetrene kobasice i paštete.

Zlatnu medalju osvojilo je 16 proizvoda Karneksa, među kojima su i smazalica pileća pašteta, pileća pašteta i riblja pašteta sa povrćem, zatim svinjski gulaš, posni pasulj i pasulj sa kobasicom, kao i omiljena Specijal šunka i još devet Karneksovih proizvoda.