10. januar 2024 14:04

Er Srbija najavljuje uspostavljanje letova za Mostar od aprila do oktobra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija najavljuje uspostavljanje letova za Mostar od aprila do oktobra

Foto: Tanjug video, arhiva

MOSTAR - Er Srbija najavila je danas da će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara. 

Kako se navodi, planirano je da se letovi obavljaju tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer E175. 

Dodaje se da uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, Er Srbija širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju privrednih, ekonomskih i svih drugih veza.

"Ti letovi povezaće dva grada, ali i omogućiti dobru povezanost Mostara, preko Beograda, sa brojnim gradovima u Zapadnoj i Severnoj Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama", piše u saopštenju. 

Naglašava se i da će uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, Er Srbija  leteti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije. 

Podseća se da se srpski avio prevoznik Er Srbija krajem 2023. javio na Javni poziv za uspostavljanje redovnih letova za ovu godinu koji je raspisao Aerodrom Mostar u vezi sa uvođenjem direktne avio - linije između Beograda i Mostara.

"Već u prvim danima januara doneta je odluka o prihvatanju naše ponude. Posle usaglašavanja tehničkih detalja i potpisivanja ugovora, avio - karte će biti puštene u prodaju, što nas očekuje u narednim nedeljama", rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

U saopštenju se navodi i da Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini i da se čuveni Stari most, koji je svojevrsno obeležje grada, zajedno sa Starim Gradom, od 2005. nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO.