15. april 2024 20:15

Direktor Olimpijskog centra Jahorina predstavio ideju o zajedničkom ski-pasu za ceo region

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor Olimpijskog centra Jahorina predstavio ideju o zajedničkom ski-pasu za ceo region

Foto: TANJUG/MARIJA IVANOVIĆ

NOVI SAD - Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić predstavio je danas viziju "Jedan region, jedno tržište, jedan ski-pas!", kojom bi bila objedinjena ponuda ski-pasova u svim skijaškim centrima u regionu.

On je ovu ideju promovisao učestvujući na regionalnoj konferenciji "Jedan region, jedno tržište", koja je održana danas u Master centru u Novom Sadu.

Ljevnaić je rekao da više od 15 godina zagovara jedinstvenu ponudu ski-pasova u celom regionu, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

"Kada govorim o toj ideji prvenstveno mislim na turističku ponudu u svim zemljama bivše Jugoslavije, koja proizlazi iz dubokog uverenja da zajednička ski karta može promovisati pomirenje, prosperitet, saradnju i razvoj regije", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Kao glavni cilj on je naveo to da svi zajedno treba da stvaraju "nezaboravno iskustvo skijašima i pokažu svetu sposobnost da zajednički rade na velikim projektima i grade bolju budućnost za sve na ovim prostorima".

"Ova inicijativa je dobro poznati recept gde konkurenciju pretvarate u partnera i samim tim postajete konkurentni ne samo u regionu nego u Evropi i svetu, a korist imaju ski centri, zbog ušteda za marketing i povećane konkurentnosti, dok skijaši štede vreme, dobijaju više i imaju priliku za dinamičniji zimski odmor čemu svakako i teže", naveo je Ljevnajić.

Naglasio je da to nije ništa novo i da se "treba ugledati na velike evropske i američke skijaške centre".

"Uvek za primer dajem ski regiju Dolomiti SuperSki, koji su 15 ski centara uvezali u jednu skijašku regiju sa jedinstvenom ski kartom", rekao je on.

Dodao je da je s ciljem da dođe do ovakvog uvezivanja na Balkanu kreiran časopis SKIYU, koji je jedinstveni vodič o svim planinskim centrima na Balkanu, kao i jedan od koraka ka ideji "jedna ski karta za sve ski centre".

"Časopis smo promovisali danas na regionalnoj konferenciji i smatram da ovakvim ujedinjavanjem ponude možemo da uradimo mnogo za skijaše, doprinesemo boljem životu građana i konkurenciju pretvretvorimo u partnere", dodao je Ljevnajić.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina zahvalio je na pozivu i pohvalio organizatora konferencije Aleksandra Simurdića i istakao "verovanje u ideju Alaksandra Vučića - Open Balkan, na koju se nadovezuje i vizija zajedničkog ski pasa".

"Iskoristio bih priliku i da se zahvalim na odličnom gostoprimstvu gradonačelniku Novog Sada gospodinu Milanu Đuriću, kao i da izrazim uverenje da ćemo ovakvim diskusijama i okupljanjima napraviti promene od kojih će benefite imati celi region", navodi on.

Uz direktora Olimpijskog centra Jahorina, učešće na konferenciji „Jedan region, jedno tržište" uzeli su igradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, Nenad Ivanišević iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, zatim ministri u Vladi Srbije Tomislav Miomirović, Darija Kisić, Slobodan Cvetković, kao i ministar u Federaciji BIH Staša Košarac, potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski i predstavnici mnogobrojnih kompanija iz oblasti IT, privrede i bankarstva.