16. maj 2023 15:16

Otvoren štand Vlade Srbije na 65. Međunarodnom sajmu tehnike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren štand Vlade Srbije na 65. Međunarodnom sajmu tehnike

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 65. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, pod sloganom "Restart", koji će do 19. maja okupiti 500 izlagača, od čega će njih 200 biti iz stranih zemalja.

Manifestaciju je otvorila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Srbije Jelena Begović koja je poručila da je tehnologija tu da nam pomogne, olakša i unapredi život.

 

"Danas se susrećemo sa neverovatno brzim razvojem nauke. Smatram da polako postajemo svesni koliko to utiče na naše živote", rekla je Begović.

Otvorena izložbena postavka "Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve"

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministarka nauke Jelena Begović i izraelski naučnik i nobelovac Danijel Šehtman svečano su danas otvorili izložbenu postavku Vlade Srbije "Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve“, u okviru 65. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu.

"Danas, kada predstavljamo naučno – tehnička dostignuća koja su Srbiju, za samo šest godina, pozicionirala kao regionalnog lidera, prava je čast biti deo Vlade Srbije, predvođene predsednicom Anom Brnabić, koja je 2017. imala ideju i viziju Srbije kao zemlje nauke, digitalizacije, kreativnosti i inovativnosti", rekao je ministar Jovanovović, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Kako je objasnio, "u tome smo uspeli i promenili smo Srbiju".