25. maj 2023 14:27

Miodrag Popović: Beograd je sve traženija poslovna destinacija za poslovni turizam

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miodrag Popović: Beograd je sve traženija poslovna destinacija za poslovni turizam

Foto: Shutterstock.com/Tijana Lubura, ilustracija

FRANKFURT/BEOGRAD - Na najvećoj kongresnoj berzi u Evropi IMEX u Frankfurtu učestvovao je i Kongresni biro Beograda, koji posluje u okviru Turističke organizacije Beograda, i na velikom broju sastanaka je potvrđeno da Beograd postaje sve traženija destinacija za poslovni turizam.

Na sastancima sa potencijalnim kupcima predstavljene su mogućnosti i kapaciteti za organizaciju poslovnih događaja svih vrsta u našoj prestonici, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

IMEX je najveća i najznačajnija kongresna berza u Evropi koja je ove godine, od 23. do 25. maja, okupila hiljade poslovnih posetilaca iz celog sveta, gde se pored individualnih sastanaka održavaju i grupne prezentacije destinacija.

"Centar Sava, ali i Beograd, predstavljaju značajan deo evropske i svetske istorije kada su u pitanju važni, istorijski skupovi, bilo da se radi o političkim, poslovnim ili kulturnim događajima. Uz postojeću infrastrukturu i kapacitete hotela za održavanje poslovnih skupova u Beogradu, otvaranjem Kongresnog centra Sava najavljenim za kraj ove godine, Beograd će postati centralna poslovna destinacija u ovom delu Evrope", rekao je direktor TOB Miodrag Popović.

Prema rang listi Međunarodne kongresne asocijacije ICCA, Srbija se nalazi među prvih 50 kongresnih destinacija na svetu, o čemu svedoči i veliko interesovanje asocijacija i agencija specijalizovanih za MICE industriju za našu zemlju, navodi TOB.

Učešće na IMEX 2023. organizovano je pod okriljem Kongresnog biroa Srbije, na kom pored Kongresnog biroa Beograda, učestvuju i Kongresni centar Sava, hoteli Crowne Plaza, Hilton, Hyatt Regency, Moxy Belgrade, Viceroy Kopaonik, Gorski hotel & Spa, Movenpick Resort & Spa, agencije Balkan Holidays, Customize, DMC Vekol, iSerbia Travel & Events, i Turistička organizacija Niš, navodi se u saopštenju TOB.