12. jul 2023 15:12

U Vladičinom Hanu počela sanacija lokalne infrastrukture oštećene u poplavama

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Vladičinom Hanu počela sanacija lokalne infrastrukture oštećene u poplavama

Foto: TANJUG/MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ

VLADIČIN HAN- U Vladičinom Hanu je danas počela sanacija lokalne infrastrukture oštećene u poplavama, a ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović tim povodom je posetila domaćinstva u neposrednoj blizini potoka koji je tokom poplava značajno oštetio lokalne ulice.

"Drago mi je što vidim da radovi na sanaciji lokalne infrastrukture napreduju dobro. Isplata državne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni je već počela, a prvi iznosi su isplaćeni u Kragujevcu i Kraljevu, koje sam posetila prošle nedelje. Sigurna sam da će uskoro i ostale lokalne samouprave završiti ono što je do njih i da će ubrzo biti isplaćena pomoć i drugim gradovima i opštinama", rekla je ministarka Đedović.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović upoznao je ministarku sa opsegom štete koju su napravile junske poplave kao i sa dinamikom otklanjanja posledica, saopštilo je ministarstvo.

Takođe je navedeno da su razgovarali i o merama energetske efikasnosti za koje je u toj opštini ministarstvo do sada uložilo 43,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 19,5 miliona, čime je omogućena subvencija za 113 domaćinstava, a sedam porodica dobilo je subvencije za ugradnju solarnih panela.

Saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu, jer se Vladičin Han prijavio na oba aktuelna javna poziva.

Tokom sledeće nedelje biće potpisan ugovor između ministarstva i opštine za nastavak subvencionisanja energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, navedeno je u saopštenju.