8. novembar 2023 19:08

Vučić: Pre kraja godine plan za dodatno povećanje plata, biće svakako dvocifreno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Pre kraja godine plan za dodatno povećanje plata, biće svakako dvocifreno

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će pre kraja godine biti donet novi plan za 2024. godinu - za dodatno povećanje plata u javnom sektoru, koje će svakako biti dvocifreno.

"U narednih mesec ili mesec i po dana, pre kraja godine, izaći ćemo sa novim planom za sledeću godinu, kada će ljudi znati kolika će povećanja plata biti u javnom sektoru. Svakako će biti dvocifreno", istakao je Vučić.

Mi ćemo videti i postarati se da to bude i nešto više od onoga što smo planirali, dodao je on.

Vučić je rekao da će plan biti predstavljen u narednih mesec ili mesec i po dana, a pre kraja godine.

Razgovaraćemo sa MMF o novom planu za povećanje plata

Aleksandar Vučić je izjavio večeras da će o novom planu za dodatno povećanje plata u narednoj godini i podizanje životnog standarda građana razgovarati i sa predstavnicima MMF-a.

"Uskoro ćemo izaći sa planom šta je to što ide, koliko više će biti od 1. januara u kompletnom javnom sektoru, a onda verujem da odmah možemo da kažemo šta će biti i posle maja i juna i kako da se ponašamo prema minimalcu, koji će da bude preko 47.000 dinara od 1. januara, ali i šta će biti i sa nekim drugim platama i penzijama", rekao je Vučič gostujući na TV Prva.

Vučić je podsetio da je prekosutra poslednji dan kada penzioneri dobijaju prvi deo uvećane penzije od 5,5 odsto i da posle toga sledi dodatni rast penzija od 14,8 odsto.

Dodao je da će pre kraja meseca početi i jednokratna isplata 20.000 dinara poklona za penzionere.