20. februar 2024 13:23

Momirović: Na mestu bivše Elektronske industrije u Nišu biće izgrađen biznis inkubator

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Na mestu bivše Elektronske industrije u Nišu biće izgrađen biznis inkubator

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

NIŠ - Ministar trgovine Tomislav Momirović danas je sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski održao sastanak Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš, i tom prilikom izjavio da je cilj da se prevaziđu problemi sa kojima su se susrele kompanije koje rade na ovom prostoru, kako bi na mestu nekadašnje Elektronske industrije bio izgrađen novi moderan biznis inkubator.

Biznis inkubator biće razvojna šansa za Niš i čitav region, navodi se u saopštenju.

"Danas smo u Nišu sa gradonačelnicom Sotirovski i njenim saradnicima, kao i sa kolegama iz drugih ministarstava, održali drugu sednicu Radne grupe koja se bavi olakšanjem i otklanjanjem prepreka poslovanja u okviru lokacije Elektronske industrije Niš", rekao je Momirović.

Kako je naveo, na prostoru nekadašnje Elektronske industrije u Nišu danas uspešno posluje nekoliko firmi.

"Želimo da im omogućimo dalji razvoj poslovanja na ovoj lokaciji čime se stvara temelj za novu modernu industrijsku zonu u Nišu. Ta nova industrijska zona u Nišu će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticanje ekonomskog rasta kroz nove investicije i otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji. To neće biti samo prostor za poslovanje, već i izvor inovacija i prilika za naše mlade preduzetnike iz Niša da ostvare svoje poslovne vizije", poručio je Momirović.

Ministar je naglasio da je Niš danas moderan grad u kome se odvijaju radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, a uskoro kreću i intenzivniji radovi na izgradnji brze pruge koja će predstavljati efikasnu vezu sa celom zemljom i regionalnim privrednim centrima.

"Posebno sam ponosan na to što će Niš i svi mladi preduzetnici dobiti novi biznis inkubator koji će pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i otvoriti put ka novim mogućnostima za naše građane i privrednike. Ulažemo ogromnu energiju da zadržimo mlade u Nišu i da svoje talente i znanje plasiraju kroz jedan moderan biznis inkubator kakav će biti formiran na prostoru bivše Elektronske industrije", istakao je Momirović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ovom prilikom zahvalila je ministru na angažovanju sa ciljem da se u Nišu reše višedecenijski problemi domaćih privrednika, koji posluju u okviru Elektronske industrije Niš.