28. mart 2024 13:30

Na Beogradskom sajmu u aprilu sajmovi lova, lekovitog bilja, građevinarstva...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na Beogradskom sajmu u aprilu sajmovi lova, lekovitog bilja, građevinarstva...

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu će tokom aprila biti održano više sajamskih manifestacija, na kojima će se predstaviti izlagači iz raznih oblasti, kao što su lov, nautika, lekovito bilje, cveće, baštenska oprema, građevinarstvo.

Prvi se, i to 4. aprila, otvaraju Sajam nautike, lova i ribolova i Međunarodni sajam hortikulture.

Sajam nautike, lova i ribolova će trajati od 4. do 8. aprila kao specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku i kamp opremu.

Među eksponatima Sajma nautike, kako se navodi na sajtu Beogradskog sajma, biće ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi.

Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu će se predstaviti poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije.

Poseban akcenat biće na segmentu lova i ribolova, pošto će se predstaviti distributeri i proizvođači opreme za lov i ribolov a kao prateći sadržaji biće organizovana stručna predavanja i izložbe.

Od 4. do 7. aprila biće održani i 9. Međunarodni sajam hortikulture, Beoplant fair, 47. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda, 12. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme, Motoplantexpo te Izložba organske proizvodnje "Organic fest".

Na ovim manifestacijama izlagači iz zemlje i inostranstva predstaviće sve oblasti hortikulture, uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, pejzažnu arhitekturu.

Pored toga, 6. i 7. aprila održaće se Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja "Dodir Pariza", najveća manifestacija ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.

Na ovom sajmu će potrošačima i stručnoj javnosti biti predstavljeni novi proizvodi, preparati i aparati iz oblasti nege, lepote i zdravlja.

Međunarodni sajam građevinarstva, 48. po redu, planiran je za period od 22. do 25. aprila i obuhvatiće najrazličitije segmente građevinske industrije, od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Upotpuniće ga i različiti načini adaptacije, rekonstrukcije i restauracije, kao i promocija starih zanata koji su druga krajnost savremenim informacionim tehnologijama i modernom upravljanju projektima.

Učesnici ovog sajma su eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima a oni za posetioce sajma svake godine pripremaju posebne popuste i specijalne uslove plaćanja proizvoda i usluga.

Poslednja aprilska manifestacija na Beogradskom sajmu biće trodnevni sajam trčanja pod imenom "Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time", koji će se od 25. do 27. aprila održati u susret Beogradskom maratonu.