2. april 2024 19:04

Aleksandar Seničić: Grčki carinici na prelazu Evzoni u štrajku do četvrtka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Seničić: Grčki carinici na prelazu Evzoni u štrajku do četvrtka

Foto: Tanjug video

BEOGRAD/ĐEVĐELIJA - Granični prelaz Evzoni je danas zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, koji bi trebalo da traje do četvrtka u 6 sati ujutro, izjavio je danas direktor Jute Aleksandar Seničić, koji je tu informaciju dobio iz grčke nacionalne turističke organizacije.

Prema tim najavama, kako je Seničić preneo za Tanjug, na prelazu Evzoni radiće policija i turistički autobusi i automobili će verovatno moći da prođu, uz čekanje od najviše sat vremena.

Kako je ranije navela makedonska informativna agencija MIA, prema podacima koje je dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda štrajka, dok će vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA. . 

Zbog štrajka grčkih carinika zatvoren prelaz Evzoni

Granični prelaz Evzoni je danas zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, izjavio je Aleksandar Seničić i dodao da će prema najavama taj prelaz ostati zatvoren do sutra u ponoć.

Seničić je rekao za Tanjug da je informacije o tome da je zatvoren granični prelaz Evzoni dobio od kolege koji se nalazio na graničnom prelazu i da su mu oni rekli da je reč o štrajku koji je ranije najavila carinska služba Grčke.

Prema tim informacijama, zatvoren je granični prelaz Evzoni, dok su drugi manji prelazi u funkciji.

"Dobio sam informaciju da će granični prelaz ostati zatvoren danas i sutra", rekao je Seničić.

On je dodao da je pisao predstavnicima grčke ambasade u Beogradu i da još uvek nije dobio zvanično saopštenje.