2. april 2024 17:10

Darko Glišić posetio radove na izgradnji "NOVA Ritejl parka" u Stubenici kod Uba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Glišić posetio radove na izgradnji "NOVA Ritejl parka" u Stubenici kod Uba

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

UB - Predsednik opštine Ub Darko Glišić posetio je danas radove na izgradnji "NOVA Ritejl parka" u Stubenici, najavljujući otvaranje objekta i novih 200 radnih mesta u junu.

Glišić je istakao da će se "NOVA Retail park" prostirati na površini od 12.350 kvadratnih metara, od kojih će 11.500 kvadrata biti namenjeno zakupcima, saopštila je pres služba opštine Ub.

Dodao je da je zadovoljan dinamikom radova, kao i saradnjom opštine Ub i investitora.

"Mi ćemo, kao lokalna samouprava, dati potpunu podršku i logistiku kako bi se ovaj projekat realizovao na najbolji mogući način", rekao je Glišić.

Istakao je da će investicija, pored zapošljavanja oko 200 ljudi, doprineti dodatnom ekonomskom i društvenom razvoju opštine Ub.

"Naši ljudi više neće morati da odlaze u Beograd ili neki drugi grad. Sve će im biti dostupno na jednom mestu, i veoma sam srećan zbog toga, a najviše što je ovo još jedan projekat u nizu koji će visoko pozicionirati Ub na privrednoj mapi Srbije", zaključio je Glišić.

Investitor Marko Grujičić je izrazio zahvalnost opštini i Glišiću na dobroj saradnji i visokoj efikasnosti lokalne samouprave.

"Na koju god prepreku da smo naišli, on je uvek tu i rešava brzo sve poteškoće, sa svojim saradnicima", istakao je Grujičić.

"NOVA retail park" je prvi u Srbiji koji će biti energetski efikasan i održiv jer će, pored parka, biti izgrađena solarna elektrana koja će snabdevati električnom energijom čitav kompleks, dodaje se u saopštenju.

U svom sastavu će imati preko 20 prodavnica, 215 parking mesta i biće dobro povezan gradskim prevozom.