7. april 2024 10:46

Lučić: Otvaramo poslovnicu u Diseldorfu 18. aprila, a u septembru i u Americi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lučić: Otvaramo poslovnicu u Diseldorfu 18. aprila, a u septembru i u Americi

Foto: TANJUG/DOPISNIK KiM

BEOGRAD - Direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da je ova kompanija uspela da se bez velikih investicija proširi na tržište Zapadne Evrope, i tom prilikom najavio otvaranje poslovnice u Dizeldorfu 18. aprila, kao i otvaranje poslovnice na tržištu SAD-a u septembru ove godine.

On je u razgovoru za Prvu televiziju istakao da će na taj način Telekom Srbija imati tržište od pola milijardi stanovnika, koji će imati pristup mobilnoj kartici i televiziji.

"Proizvode koje budemo proizvodili u Srbiji izvozićemo putem tih naših mreža. Što se tiče televizijskog sadržaja, target će nam biti prvo dijaspora, ne samo iz Srbije nego i iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, gde su ljudi ipak vezani za maticu i vole da gledaju domaće kanale", rekao je Lučić.

Kako je naveo, Telekom Srbija će im omogućiti razne digitalne servise, kao što je lak transfer novca.

Prema njegovim rečima, ova kompanija u Nemačkoj već ima 40 prodajnih mesta za postpejd, a 18. aprila u Dizeldorfu se otvara poslovnica za pripejd korisnike.

"Pozvao bih sve građane u Nemačkoj, koji su iz Srbije i Bosne i Hercegovine, da uzmu našu sim karticu zato što je ona izuzetno povoljna, povoljnija je od nemačkih operatera. Ne moraju da jure pripejd kartice, mogu da je koriste potpuno bez rominga, kao da su kod kuće, mogu da gledaju sve naše kanale, sve naše serije, čitav naš sport preko telefona i preko televizora na jednom mestu", poručio je Lučić.

Lučić je istakao da Telekom Srbija prati nove tehnologije i koristi veštačku inteligenciju, koja je posebno implementirana u njihov kol centar, kao i da su njihova poslednja tri startapa bazirana upravo na toj tehnologiji.

Naglasio je da će Telekom Srbija iskoristiti Expo 2027. tako što će razviti 5G mrežu i demonstrirati svoja rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji.

"Expo je što se tiče naše industrije u idealnom tajmingu i bilo bi dobro da čitava naša industrija to iskoristi", kazao je Lučić.

Telekom Srbija i Putevi Srbije potpisali su ugovor za nove tag uređaje, koji omogućavaju povezivanje platne kartice i taga.

"Mi hoćemo da u čitavoj našoj prodajnoj mreži i u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, ne samo u Srbiji, Bosni, Hercegovini i Crnoj Gori omogućimo prodaju tagova. Počinjemo s prodajom u junu", najavio je Lučić.