25. april 2024 13:39

Goran Vesić: Er Srbija danas prevezla svog milionitog putnika u 2024.

Izvor: TANJUG

podeli vest

Goran Vesić: Er Srbija danas prevezla svog milionitog putnika u 2024.

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je danas na svom Instagram nalogu da je Er Srbija danas prevezla svog milionitog putnika u 2024. godini.

"Danas je naša Er Srbija prevezla milionitog putnika od početka godine. Da je nacionalni avio-prevoznik svake godine sve uspešniji govori i podatak da je u 2023. godini milioniti putnik prevezen dve nedelje kasnije 8. maja. Idemo dalje!", poručio je Vesić. 

 

Er Srbija: Prevezen milioniti putnik u 2024, godina krenula dobro

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je danas prevezla milionitog putnika u 2024. godini i da je taj rezultat zabeležila je dve sedmice ranije u odnosu na prošlu godinu, kada je milion prevezenih putnika zabeleženo 8. maja.

"Prethodna godina bila je veoma uspešna za nas, a do sada ostvareni rezultati pokazuju da je i 2024. godina krenula dobro. Milion prevezenih putnika za nešto manje od četiri meseca predstavlja izuzetan rezultat na koji možemo biti ponosni", izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Marek je rekao da kompanija nastavlja s posvećenim radom na unapređenju usluga.

"Milion puta hvala svim putnicima koji su nam ukazali poverenje. Njihovo zadovoljstvo je naš najvažniji prioritet i u skladu sa tim nastavićemo sa posvećenim radom na unapređenju usluga“, izjavio je generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija će tokom letnje sezone u redovnom i čarter saobraćaju leteti do više od 90 destinacija širom Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike.

Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, srpska nacionalna avio-kompanija leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u 2023. godini, u redovnom i čarter saobraćaju, prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina.

Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Er Srbija je realizovala više od 45.000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom, podseća avio-kompanija.