30. jun 2023 19:01

Okončan štrajk zaposlenih na Aerodromu Ženeva, postignut sporazum sa menadžmentom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Okončan štrajk zaposlenih na Aerodromu Ženeva, postignut sporazum sa menadžmentom

Foto: Shutterstock.com/Eviart, ilustracija

ŽENEVA -  Aerodrom u Ženevi saopštio je danas da je postigao dogovor sa oko 100 zaposlenih o okončanju štrajka zbog plata, koji je doveo do otkazivanja desetina letova u i iz tog švajcarskog grada.

"Dogovor je postignut i sindikat je prihvatio predloge menadžmenta", naveo je Aerodrom u Ženevi na Tviteru, dodajući da se očekuje da se odvijanje saobraćaja nastavi u subotu, preneo je Rojters.

Saobraćaj na Aerodromu u Ženevi, koji je čvorište za diplomate i zvaničnike koji putuju u Ujedinjene nacije, bio je zaustavljen jutors oko četiri sata od 6.00 do 10.00 časova zbog štrajka.

Putnici su zbog protesta zaposlenih morali da čekaju u dugim redovima za čekiranje, ali štrajkači smatraju da ne snose odgovornost za gužve.

"Naravno da ova situacija nije prijatna, ali mi molimo putnike da svoj bes usmere prema menadžmentu aerodroma koji je odgovoran za ovaj nered", rekao je sekretar sindikata javnih usluga Džamšid Puranpir.

Deo zaposlenih Aerodroma Ženeva je stupilo u štrajk zbog toga što je upravni odbor aerodroma odobrio izmene kojim se nekim zaposlenima zamrzava rast plata.