25. septembar 2023 10:29

Pokrajinski sekretar Ivanišević prisustvovao obeležavanju 150 godina od osvećenja Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinski sekretar Ivanišević prisustvovao obeležavanju 150 godina od osvećenja Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru

Foto: Pokrajinska vlada

MOSTAR - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević prisustvovao je u Mostaru obeležavanju 150 godina od osvećenja Sabornog hrama Svete Trojice, saopštila je danas Pokrajnska vlada.

Svetu liturgiju služio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Saborni hram u Mostaru sagrađen je 1873. godine, a do temelja je porušen 1992. godine. Obnova je započeta 2010. i još traje.

U okviru obeležavanja ovog značajnog jubileja održan je i donatorski ručak, a prikupljena sredstva su usmerena na završetak radova na obnovi hrama.

Tokom radne posete Mostaru, Ivanišević se sastao se sa predsednikom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, sa kojim je razgovarao o konceptu prezentacije Turističke zajednice BiH na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Bilo je reči i o organizaciji manifestacije „Dani Vojvodine“ u Sarajevu, s obzirom na to da je turističko tržište AP Vojvodine prepoznato u čitavom regionu i da turisti rado posećuju našu pokrajinu.