14. mart 2024 14:57

Na Sajmu turizma u Sofiji učestvuje 26 izlagača iz turističke i ugostiteljske privrede Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na Sajmu turizma u Sofiji učestvuje 26 izlagača iz turističke i ugostiteljske privrede Srbije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

SOFIJA - Na štandu Srbije na Sajmu turizma „Holiday and SPA“ u Sofiji u Bugarskoj, učestvuje 26 izlagača, turističkih organizacija iz Srbije i predstavnika turističke i ugostiteljske privrede, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) koja objedinjuje predstavljanje turističke ponude naše zemlje na ovom sajmu.

Bugarskim agencijama i individualnim posetiocima na sajmu koji se održava od 13. do 15. marta, predstavljaju se ponude kratkih odmora u gradovima, banjski i planinski turizam.

Uz izuzetno dobru avionsku povezanost između Beograda i Sofije direktnim letovima Er Srbije, kao i odličnu drumsku povezanost, glavni razlozi za posetu bugarskih turista našoj zemlji su raznovrsni kulturno istorijski sadržaji, manifestacije, vinski turizam, gastronomija, naveli su iz TOS-a.

Prvog dana sajma, štand Srbije su posetili ministarka turizma Bugarske Zorica Dinkova i ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović a na štandu je održan sastanak predstavnika gradova i destinacija iz regiona, na kome se razgovaralo o jačanju saradnje u promociji i nastupu regiona na dalekim tržištima, prvenstveno na tržištu Kine.

Srbiju je lane posetilo 110.419 turista iz Bugarske, što je za 35 odsto više nego prethodne godine, a oni su ostvarili 197.934 noćenja, 39 odsto više nego 2022. godine, po čemu je Bugarska na desetom mestu po broju noćenja stranih turista.