15. mart 2024 15:41

Turistička organizacija Beograda predstavlja EXPO2027 na Sajmu turizma u Beču

Izvor: TANJUG

podeli vest

Turistička organizacija Beograda predstavlja EXPO2027 na Sajmu turizma u Beču

Foto: TOB

BEČ - Turistička organizacija Beograda (TOB) predstaviće ponudu srpske prestonice na sajmu turizma Ferien-Messe koji se pod sloganom “U četiri dana oko sveta” održava u Beču.

TOB od održava od 14. od 17. marta nastupa na štandu Privredne komore Vojvodine, zajedno sa drugim izlagačima iz naše zemlje, a u fokusu promocije Beograda je i predstojeća međunarodna izložba EXPO2027.

"Od početka sajma postoji veliko interesovanje za ponudom Beograda i mogućnostima za dolazak i obilazak naše zemlje, pogotovo imajući u vidu blizinu i povezanost destinacije", navodi se u saopštenju TOB-a.

Prema podacima za 2023. godinu, dodaje se, broj turista iz Austrije u Beogradu bio je 23.042 što je za 13 odsto više u odnosu na godinu koja je prethodila, a gosti iz Austrije su u prošloj godini ostvarili ukupno 45.917 noćenja.

Učešće na ovom sajmu organizuje Privredna komora Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Turističkom organizacijom Vojvodine, Turističkom organizacijom Srbije, Beograda, Novog Sada, Vršca, Iriga, Sombora, Velikog Gradišta, EXPO 2027, Agencijom za upravljanje lukama, uz učešće Tour de Fruška, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda AP Vojvodine, hotela Mövenpick Resort & Spa Fruške terme i Mona Plaza, turističke agencija Kontiki Travel i centra za digitalnu transformaciju Blue Ocean Navigator.