19. mart 2024 09:37

Nova sezona turističkog autobusa za razgledanje Beograda počinje 23. marta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nova sezona turističkog autobusa za razgledanje Beograda počinje 23. marta

Foto: Shutterstock.com/Baloncici, iliustracija

BEOGRAD - Nova sezona razgledanja Beograda iz otvorenog BS turističkog autobusa počinje 23. marta, a tura od 70 minuta "Beograd vaš domaćin" polazi subotom i nedeljom u 11 i 13 časova sa Trga Nikole Pašića.

Cena karte ista je kao i prošle godine i za odrasle iznosi 1.200 dinara, dok je za kartu za mališane do 12 godina potrebno izdvojiti 800 dinara, a kupuju se u poslovnicama BS tursa.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Begrada, dostupni jezici na kojima se može slušati vođenje ture su srpski, ruski, turski, engleski, kineski, nemački, francuski, italijanski i grčki.

Trasa za razgledanje grada kojom će se kretati turistički autobus je Bulevar Kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića, Trg Oslobođenja, Autokomanda, Trg Slavija, Kralja Milana, Terazije, Kolarčeva, zatim Trg Republlike, Vasina, Uzun Mirkova, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankov most, Bulevar Nikole Tesle, Ušće, Bulevar Mihaila Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije i Bulevar kralja Aleksandra u zoni Pionirskog parka.

Obeležena stajališta su Muzej 25. maj gde je zadržavanje tri minuta, zatim Studentski Trg sa zadržavanjem u trajanju od dva minuta i Uzun Mirkova kod Kralja Petra zadržavanje dva minuta.