3. april 2024 11:57

Predstavljanje rezultata ankete o malim i srednjim preduzećima sutra u PKS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavljanje rezultata ankete o malim i srednjim preduzećima sutra u PKS

Foto: PKS

BEOGRAD - Privredna komora Srbije, Ministarstvo privrede, Republički sekretarijat za javne politike i Svetska banka predstaviće sutra rezultate "Ankete 1000 preduzeća u Srbiji za 2022/2023. godinu".

Anketa je sprovedena uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Na predstavljanju u PKS, u 12 časova, obratiće se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Slobodan Cvetković, direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara, direktor Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić, kao i predstavnik Delegacije EU u Srbiji.

Nakon uvodnih obraćanja, predviđena je panel diskusija na kojoj će predstavnici Vlade Srbije, poslovnog sektora i nezavisni stručnjaci govoriti o najzanimljivijim nalazima ovog istraživanja, saopštila je PKS.

Reč je o 11. godišnjoj anketi koja fokusirana na mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP).

Sprovedena je u toku 2023. godine u okviru projekta "EU za bolje poslovno okruženje – EU4BE", koji realizuje Svetska banka uz podršku Delegacije Evropske unije.

Cilj ankete je sticanje uvida o problemima sa kojima se MMSP suočavaju, kao osnove za dijalog sa nadležnim institucijama i kreiranje efikasnih mera za unapređenje uslova poslovanja.