Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koja je zakazana za sutra, biti donete odgovarajuće mere koje će zaštiti Srbiju i njeno stanovništvo, ali i obezbediti human odnos prema migrantima.

Srbija iskreno i svim srcem uz francuski narod
Vučić je poručio da je Srbija svim srcem uz francuski narod posle zločinačkog napada u Nici i da je spremna da pomogne koliko može kao mala zemlja. "Želim da izrazim saučešće francuskom narodu, francuskom predsedniku, francuskom premijeru, svima koji su pogođeni užasnom tragedijom, porodicama i prijateljima ubijenih u zločinačkom napadu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. Vučić je rekao da će posledice na celu Evropu i u političkom i u ekonomskom smislu možda biti ozbiljnije i teže nego što je 11. septembar ostavio na SAD. On je rekao da zna da je Srbija mala zemlja i da ne možemo mnogo da pomogne, ali da smo iskreno i svim srcem uz francuski narod, uvereni da će težak napad i udarac uspeti da izdrže kao i mnoge do sada. "Ako možemo kao mala zemlja da pomognemo uvek smo na to spremni", istakao je Vučić.

Sutra sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti
Vučić je najavio za sutra sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Sednica će, kako je rekao, biti održana u 8 sati. Na njoj će se, dodao je, razgovarati o migrantskoj krizi, da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to posaje sve veći problem za državu. "Resićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese", rekao je Vučić, koji je povodom najnovijeg terorističkog napada rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi. "Šta da uradite sa magarcem koji sedne u autobus i počne da gazi decu, tu nemate HD vrata i ne možete da sprecite bilo čime, prosto to je ideologija koja ubija", rekao je Vučić na konferenciji za novinare

vrh strane