Prlić: Herceg-Bosna bila za BIH i saradnju s muslimanima

U Haškom tribunalu danas je počela sednica po žalbama na prvostepenu presudu u kojom su šestorica bivših visokih funkcionera samozvane hrvatske republike Herceg-Bosna i Hrvatskog saveta odbrane (HVO) osuđeni na višedecenijske kazne zatvora.

20 Mart 2017 14:52

HAG - U Haškom tribunalu danas je počela sednica po žalbama na prvostepenu presudu u kojom su šestorica bivših visokih funkcionera samozvane hrvatske republike Herceg-Bosna i Hrvatskog saveta odbrane (HVO) osuđeni na višedecenijske kazne zatvora.

Prvostepenom presudom iz 2013. godine Haški tribunal je osudio Jadranka Prlića, Bruna Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića na ukupno 111 godina zatvora za zločine protiv čovečnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja i Ženevskih konvencija u periodu od 1992. do 1994. godine u BIH.Prvooptuženi, bivši predsednik Vlade Herceg-Bosne, Jadranko Prlić je u svom obraćanju Žalbenom veću tribunala rekao da je "Herceg-Bosna bila za Bosnu i Hercegovinu, protiv prekrajanja granica i za saradnju s muslimanima, prenela je Fena.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane