Han: Umesto političkih igara želimo da vidimo političku volju

Lokalni lideri Zapadnog Balkana moraju da ulože veći napor, da nastave napredak ka EU, i da umesto političkih igara pokažu političku volju i prave reforme, jer je proširenje Evropske unije, uz sve uslove i kriterijume, najbolja bezbednosna politika koju je EU ikada imala, istakao je Johanes Han.

21 April 2017 17:14

BEOGRAD - Lokalni lideri Zapadnog Balkana moraju da ulože veći napor, da nastave napredak ka EU, i da umesto političkih igara pokažu političku volju i prave reforme, jer je proširenje Evropske unije, uz sve uslove i kriterijume, najbolja bezbednosna politika koju je EU ikada imala, istakao je evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

Han je, gostujući na Univerzitetu Prinston, kako prenosi portal "European Western Balkans", rekao da reforme, umesto na papiru, moraju da budu sprovedene na terenu, pogotovo u oblastima vladavine prava i konkurentnosti...


Ako se EU pokoleba na Balkanu,drugi će se angažovati

Han je upozorio da ukoliko bi se Evropska unija pokolebala u svojoj posvećenosti Balkanu, neko drugi bi mogao da se "angažuje" u tom regionu.

"Kao što znamo, politika se gnuša vakuma. Ako se pokolebamo u svojoj posvećenosti Balkanu, neko drugi bi mogao da se angažuje, i taj neko već pokušava", rekao je Han na Univerzitetu Prinston.

Foto Tanjug/ T.Valič, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane