Premijeri Grčke i Turske: Podrška u teškim vremenima

Turski premijer Binali Jildirim razgovarao je danas u Atini sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom koji je poručio da odnosi poverenja i saradnje između Grčke i Turske mogu da koriste građanima obe zemlje.

19 Jun 2017 13:53

ATINA - Turski premijer Binali Jildirim razgovarao je danas u Atini sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom koji je poručio da odnosi poverenja i saradnje između Grčke i Turske mogu da koriste građanima obe zemlje.

Cipras je rekao da se Jildirimova poseta Atini odvija u zanimljivom periodu za bilateralne odnose, razvoj šireg regiona i evroturske odnose.


Turska poštuje odluku Grčke da ne izruči vojnike

Turska poštuje odluku Grčke da ne izruči osam turskih vojnika koji su pobegli u tu zemlju posle pokušaja puča u Turskoj prošle godine, rekao je danas turski premijer Binali Jildirim.

"Mi bismo voleli da Grčka izruči one koji su izveli puč protiv naše države. Poštujemo odluku pravosuđa, ali ne želimo da ti pučisti nanesu udarac tursko-grčkim odnosima", rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Atini.

AP Photo/Petros Giannakouris

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane