Saudijska Arabija: Iran želeo teroristički napad na naftnu platformu

Saudijska Arabija saopštila je danas da je zarobila trojicu pripadnika iranske Revolucionarne garde, koji su se nalazili u čamcu prepunom eksploziva koji je išao ka naftnoj platformi u Persijskom zalivu, i ocenila da je bio pokušaj terorističkog napada.

19 Jun 2017 20:18

RIJAD - Saudijska Arabija saopštila je danas da je zarobila trojicu pripadnika iranske Revolucionarne garde, koji su se nalazili u čamcu prepunom eksploziva koji je išao ka naftnoj platformi u Persijskom zalivu, i ocenila da je bio pokušaj terorističkog napada.

AFP prenosi da je u saopštenju saudijskog Ministarstva informisanja i kulture navedeno da zarobljene iranske gardiste "sada ispituju saudijske vlasti".


Iran: Nema dokaza da su uhapšeni članovi Revolucionarne garde

Iran je danas negirao da su trojicu pripadnika elitne Revolucionarne garde te zemlje u čamcu prepunom eksplozivom uhapsile vlasti Saudijske Arabije, prenosi AFP.

Navodi se da je šef odseka za pogranične poslove u iranskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Madžid Agababaje kazao da su trojica uhapšenih ribari iz južne iračke luke Bušehr.

Foto/Twitter.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane