Pejčinović Burić: Sa Srbijom dosta otvorenih pitanja, rešimo ih

Nova hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je večeras da će "nastaviti da radi i na rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom".

19 Jun 2017 21:50

ZAGREB - Nova hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je večeras da će "nastaviti da radi i na rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom".

"Srbija je druga zemlja u našem okruženju (posle BiH) sa kojom imamo dosta otvorenih pitanja, od granice do nestalih, do pitanja jurisdikcije (za ratne zločine) koju oni imaju, a mi ne priznajemo, itd. Mislim da treba da početi sa rešavanjem otvorenih pitanja", kazala je ona u Dnevniku HRT-a, prenosi Hina.


Naglasak na razvoju dobrosusedskih odnosa

Pejčinović Burić izjavila je večeras da će hrvatska vlada zadržati kontinuitet u spoljnoj politici sa naglaskom na razvijanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju otvorenih pitanja sa zemljama u regionu, prenosi Hina.

Agencija podseća da je Hrvatski sabor danas potvrdio Mariju Pejčinović Burić za novu ministarku spoljnih i evropskih poslova, čime je okončana rekonstrukcija i prva velika kriza vlade premijera Andreja Plenkovića. Pejčinović Burić menja na dužnosti Davora Ivu Štira.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane