Zaharova: Ne spekulisati o zatvaranju ruskog konzulata u SAD

Nema osnova za spekulacije o mogućem zatvaranju ruskog konzulata u SAD kako bi se uspostavio diplomatski balans, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, istakavši da je izbor Vašingtona bio da ne otvori svoj četvrti konzulat u Rusiji.

13 Avgust 2017 19:02

MOSKVA - Nema osnova za spekulacije o mogućem zatvaranju ruskog konzulata u SAD kako bi se uspostavio diplomatski balans, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, istakavši da je izbor Vašingtona bio da ne otvori svoj četvrti konzulat u Rusiji.

"Ako počnu da vam pričaju da je balans poremećen i da je sada vreme da se ponovo uspostavi, da se odgovori na neprijateljske akcije Rusije - to je apsolutni blef usmeren protiv onih koji nemaju veze s tim", rekla je ona televiziji Rosija-1, prenosi Tas s.


Veoma visok rizik od sukoba na Korejskom poluostrvu

Rizik od vojnog sukoba kada je reč o Severnoj Koreji je izuzetno visok, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova za rusku televiziju „Rusija“.

"Situacija je izuzetno blizu potencijalnog vojnog konflikta“, rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Foto Twitter.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane