Dačić: Nastavak pritiska na Srbe na KiM; Brisel ćuti o incidentima u HR

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, navodeći da će na zasedanju GS UN na koje putuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jedna od glavnih tema biti i KiM.

14 Septembar 2017 09:05

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, navodeći da će na zasedanju GS UN na koje putuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jedna od glavnih tema biti i KiM.

"To je način zaštrašivanja Srba i poruka da oni mogu da budu optuženi za sve i svašta. Moramo da budemo spremni i da imamo pravne timove koji će se boriti i pružati podršku našim građanima koji tamo žive", rekao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.


U Briselu zid ćutanja povodom paljenja nedeljnika

Ministar spoljnih poslova izjavio je da u Briselu postoji zid ćutanja kada je reč o incidentima poput paljenja srpskog nedeljnika "Novosti" u Hrvatskoj.

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da postoji velika razlika u spremnosti da se komentariše u Briselu nešto što je vezano za Srbiju, te da, kako je naveo, postoji jedan zid ćutanja.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane