Petrović: Sistemi prave da moramo da budemo svi isti

Film "Isti" Dejana Petrovića biće premijerno prikazan 18. novembra u takmičarskom programu festivala dokumentarnog filma- IDFA u Amsterdamu, a autor ističe da je to film metafore u kojem prikazujući svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, tretira temu gubljenja identiteta pojedinca po uticajem sistema.

12 Novembar 2017 10:45
Film "Isti" Dejana Petrovića biće premijerni prikazan 18. novembra u takmičarskom programu najvećeg festivala dokumentarnog filma u svetu - IDFA u Amsterdamu, a autor ističe da je to film metafore u kome prikazujući svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, zapravo tretira temu gubljenja identiteta pojedinca po uticajem sistema.

BEOGRAD - Film "Isti" Dejana Petrovića biće premijerni prikazan 18. novembra u takmičarskom programu najvećeg festivala dokumentarnog filma u svetu - IDFA u Amsterdamu, a autor ističe da je to film metafore u kome prikazujući svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, zapravo tretira temu gubljenja identiteta pojedinca po uticajem sistema.

"Kada kažem sistem mislim na sve sisteme sa kojima se susrećemo, od porodice koja pokušava da uguši individualnost deteta, uklapajući ga u nekakve kalupe. Kasnije se to nastavlja kroz školu, jednog dana počnemo to da radimo sami sebi i svojoj deci i čini mi se da je to krug iz koga je teško izaći", kaže Petrović u intervjuu Tanjugu.


Foto Tanjug


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

DEJAN PETROVIC

vrh strane