Izetbegović: BiH će, nadam se, priznati Kosovo, trebalo i dosad

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezadovoljan je položajem Sandžaka i tvrdi da je Bosna i Hercegovina trebalo dosad da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

13 Novembar 2017 19:36
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezadovoljan je položajem Sandžaka i tvrdi da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je, kaže, i dosad trebalo da učini.

BERLIN - Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezadovoljan je položajem Sandžaka i tvrdi da je Bosna i Hercegovina trebalo dosad da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

"Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele.


Osramotili smo se u Srebrenici s Vučićem

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović priznao je danas za nemački radio Dojče vele da je ružno i za Bošnjake sramotno to što se pre dve godine u Srebrenici dogodilo bivšem premijeru, sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izetbegović je takođe rekao da treba okončati istragu o tom događaju, i tarad odnosa dveju država.


Sve je na našoj strani, uključujući i Srbiju

Izetbegović je izjavio da Bosna i Hercegovina nije država onakva kakvu bi, kako je rekao, želeli i za kakvu se zalagao njegov otac Alija, ali je ona, pre svega, opstala i ide pravom smeru, ali presporo.

U slučaju da Republika Srpska krene putem Katalonije“ i proglasi nezavisnost, Izetbegović za Dojče vele kaže da će raditi ono što će raditi sve patriote u toj zemlji - "braniti ono na šta smo stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom".


Foto Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane