Vučić čestitao Simensu preuzimanje fabrike Milanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke rukovodstvu Simensa povodom preuzimanja fabrike Milanović Inženjering iz Kragujevca i planova za dodatne investicije u industriji šinskih vozila, koje će biti ostvarene u Šumadiji.

23 Novembar 2017 19:01

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke rukovodstvu Simensa povodom preuzimanja fabrike Milanović Inženjering iz Kragujevca i planova za dodatne investicije u industriji šinskih vozila, koje će biti ostvarene u Šumadiji.

“Ponosan sam, jer je Srbija danas dobila drugu Simensovu fabriku. Ovo je, bez sumnje, najvažnija vest za grad Kragujevac i njegove građane u protekloj deceniji...


Simens preuzima fabriku Milanović inženjering u Kragujevcu

Simens Srbija saopštio je danas da početkom 2018. planira preuzimanje kompanije Milanović inženjering d.o.o. iz Kragujevca, dugogodišnjeg dobavljača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila.

Kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železnicku industriju. Visina transakcije ostaje poslovna tajna. Zaključenje posla očekuje se početkom 2018, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije, saopštio je Simens Srbije.


Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane