Mihajlović: Neće biti otpuštanja radnika na Aerodromu "Nikola Tesla"

Francuska kompanija "Vansi erports" koja će preuzeti upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" neće otpuštati radnike i sva prava zaposlenih će proizilaziti iz kolektivnog ugovora, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

09 Jan 2018 15:13
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovila je danas stav "da ne bi bilo loše da se istovremeno sa beogradskim održe i vanredni parlamentarni izbori".

BEOGRAD - Francuska kompanija "Vansi erports" koja će preuzeti upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" neće otpuštati radnike i sva prava zaposlenih će proizilaziti iz kolektivnog ugovora, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je obilazeći aerodrom "Nikola Tesla" napomenula da je važno da se nastavi investiranje u ovu vazdušnu luku i dodala da će mali akcionari od koncesije aerodroma dobiti 83 miliona evra...


Ugovor sa "Vansi erports" u naredna dva meseca

U naredna dva meseca potpisaćemo ugovor sa koncesionarom beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" francuskom kompanijom "Vansi erports", a od dana potpisivanja ugovora, u roku od šest meseci, treba da se završi i finansijska konstrukcija vezana za koncesiju, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je obilazeći Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i novoizgrrađeni Terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" rekla da je koncesija sa francuskom kompanijom "Vansi erports" dobar posao koji će omogućiti da se aerodrom dalje razvija...


Država nastavlja da ulaže i u lokalne aerodrome

Preduzeće "Aerodromi Srbije" koje upravlja malim aerodromima u zemlji nastaviće da posluje, a koncesija za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ne utiče na dalji rad ovog preduzeća, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Tokom obilaska Aerodroma "Nikola Tesla" Mihajlovićeva je na pitanje novinara kako će koncesija "Tesle" uticati na preduzeće "Aerodromi Srbije" rekla da će država nastaviti da kroz ovo preduzeće ulaže u razvoj lokalnih aerodroma.Foto Tanjug/R.Prelić

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ZORANA MIHAJLOVIC

vrh strane