Otkriven mozaik u Hramu Sv.Save; Da izbegnemo zamke, čuvamo prijatelje...

Najveći naš zadatak danas je da izbegnemo sve zamke oko nas, da čuvamo prijatelje, da težimo miru, razumevanju i izgradnji, poručio danas Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na svečanosti otkrivanja mozaika na kupoli Hrama svetog Save.

22 Februar 2018 11:22
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov došli su danas u Hram Svetog Save na Vračaru gde će se održati svečana prezentacija mozaika, na kupoli na visini od 65 metara, a predstavlja Hrista u činu vaznesenja na nebo.

BEOGRAD - Najveći naš zadatak danas je da izbegnemo sve zamke oko nas, da čuvamo prijatelje, da težimo miru, razumevanju i izgradnji, poručio danas Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na svečanosti otkrivanja mozaika na kupoli Hrama svetog Save.

"Na nama je da završimo ovaj Hram", rekao je Vučić i ukazao da je hram na Vračaru "kuća za sve" i još jedan od simbola bratstva Srba i Rusa, ali i da da u tom hramu treba da bude jak koren, otporan na sve oluje, našeg prijateljstva sa Rusijom .


Lavrov: Naše će crkve sačuvati dostojanstvo

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u hramu Svetog Save preneo svoje iskreno divljenje i priznanje svima koji su učestvovali u njegovoj gradnji, opremanju i oslikavanju, a posebno umestnicima koji su tom poduhvatu doprineli.

Uz opasku da u nekim zemljama crkve učestvuju u "političkim igrama", poput onih u Crnoj Gori ili Makedoniji, Lavrov je posebno naglasio bliskost srpske i ruske crkve te izrazio uverenje da će i u budućnosti one sačuvati dostojanstvo, koje su i do sada iskazivale.


Irinej: Hvala Rusiji i Srbiji, Putinu i Vučiću za gradnju Hrama

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej zahvalio se danas, na svečanoj prezentaciji mozaika u Hramu Svetog Save na Vračaru, Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu, kao i Republici Srbiji i predsedniku Aleksandru Vucći na pomoći koju su pružili i pružaju i izgradnji Hrama.

"Ostajemo u nadi da će nam bratska Rusija i dalje pružati pomoć u oslikavanju Hrama Svetog Save. On će biti ponos Srba i Rusa kao i celog pravoslavlja", rekao je patrijarh.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

CENTRALNA KUPOLA HRAMA SVETOG SAVE

vrh strane