Vučić u obraćanju naciji: Ako nešto ne uradimo, nećemo imati ni narod, ni državu

Ako ne dođemo do rešenja kosovskog problema, Srbiji se ne piše dobro u budućnosti iz mnogo objektivnih kriterijuma, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na vanrednoj pres konferenciji na kojoj je govorio o Kosovu i populacionoj politici.

17 Mart 2018 12:48
Ako ne budu hteli kompromis, rešenja neće biti i tačka, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

BEOGRAD - Ako ne dođemo do rešenja kosovskog problema, Srbiji se ne piše dobro u budućnosti iz mnogo objektivnih kriterijuma, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na vanrednoj pres konferenciji na kojoj je govorio o Kosovu i populacionoj politici.

Vučić je izneo poražavajuće podatke o padu nataliteta i poručio da će Srbija, ukoliko se tako nastavi, nestati kao nacija, te dodao da je Vlada upravo zbog toga donela mere i akcioni plan o njihovom sprovođenju, a s ciljem povećanja nataliteta.


ZSO pet godina ostala mrtvo slovo na papiru

Više od pet godina pokušavamo na svaki način da diođemo do mira i rešenja kosovsko-metohijskog čvora, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u obraćanju naciji, na dan godišnjice pogroma na Kosovu, rekao da je u Briselskom sporazumu prvih šest od ukupno 15 tačaka posvećeno Zajednici srpskih opština.


Za Kosovo samo kompromis ili rešenja neće ni biti i tačka

Ako ne budu hteli kompromis, rešenja neće biti i tačka, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Nastavićemo zato razgovore s Albancima, da pokušamo da rešimo naše probleme, bez obzira što im ništa ne verujem. Ali, mi nemamo drugi izbor", rekao je Vučić na vanrednom obraćanju naciji povodom kosovskog pitanja, kao ključnog političkog problema zemlje, i porazne demografske slike, kao glavnog problema države, kako ga je ranije već definisao.


U Brisel 23. na dijalog idem bez ikakvih očekivanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u Brisel, na nastavak dijaloga sa Prištinom 23. maja, ide bez ikakvih očekivanja, a da je njegov posao da štiti interese Srbije, našu državu i našu budućnost.

"Mi čekamo formiranje Zajednice srpskih opština ili ponudu za kompromisno rešenje kosovskog problema", rekao je na konferenciji za štampu posle obraćanja naciji povodom demografskog problema.


Vučić pozvao Srbe da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiraju vojske Kosova.

Vučić je na pres konferenciji rekao da vlasti u Prištini idu po srpskim sredinama i potkupljuju srpske mladiće da bi išli u njihovu vojsku.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

DJUKIC-DEJANOVIC, VUCIC I SELAKOVIC

vrh strane