MUP u akciji "Vrhovni gospodar tame", jedan uhapšen u BG

Pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, učestvovali su u međunarodnoj policijskoj akciji "The dark overlord", koju je sproveo američki FBI, a u Beogradu je privedena jedna osoba osumnjičena da je član te hakerske grupe.

16 Maj 2018 10:02

BEOGRAD - Pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, učestvovali su u međunarodnoj policijskoj akciji "The dark overlord" (Vrhovni gospodar tame), koju je sproveo američki Federalni istražni biro, a u Beogradu je privedena jedna osoba osumnjičena da je član te hakerske grupe.

Cij akcije bilo je otkrivanje većeg broja lica koja su, koristeći ime "The Dark Overlord" na internetu, od juna 2016. godine do danas neovlašćeno pristupali računarskim mrežama i podacima najmanje 50 žrtava i krali informacije i lične podatke građana SAD, koji uključuju podatke o vlasništvu i intelektualnoj svojini, osetljivim podacima o zdravstvenom osiguranju, lečenju i druge.

Foto MUP Srbije, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane