Bernardić: Ovo je definitivni kraj Plenkovića

Predsednik najuticajnije opozicione SDP Davor Bernardić energično je odbacio svaku mogućnost formiranja velike koalicije sa HDZ-om, nakon što je portal Index objavio nove inkriminišuće mejlve iz kojh se javno vidi da premijer Andrej Plenković nije samo znao da grupu koja je pisala Lex Agrokor, već se sa njima u nekoliko navrata i sastajao.

17 Maj 2018 11:58

ZAGREB - Predsednik najuticajnije opozicione SDP Davor Bernardić energično je odbacio svaku mogućnost formiranja velike koalicije sa HDZ-om, nakon što je portal Index objavio nove inkriminišuće mejlve iz kojh se javno vidi da premijer Andrej Plenković nije samo znao da grupu koja je pisala Lex Agrokor, već se sa njima u nekoliko navrata i sastajao.

"Pre svega, novi mailovi pokazuju ne samo da je premijer bio informisan, nego je i lično bio na čelu grupe Borg koja je izvukla 500 miliona kuna iz Agrokora i ovo je definitivan kraj predsednika vlade. Pozivam ga da raspiše izbore i zaustavi ovu agoniju jer Hrvatska ne sme biti talac jednog čoveka - u ovom slučaju njega", rekao je Bernardić, preneo je portal Index.hr.


FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DENIS CERIC/ bg

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane