Sinčić pozvao Plenkovića da podnese ostavku

Čelnik opozicione parlamentarne stranke Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić, pozvao je premijera da podnese ostavku i raspiše izbore, nakon što su danas objavljeni novi inkriminišući mejlovi, koji, kako je rekao, ukazuju da je Andrej Plenković "sve znao” i da je učestvovao u radu Borg grupe koja je pisala Lex Agrokor.

17 Maj 2018 17:40

ZAGREB - Čelnik opozicione parlamentarne stranke Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić, pozvao je premijera da podnese ostavku i raspiše izbore, nakon što su danas objavljeni novi inkriminišući mejlovi, koji, kako je rekao, ukazuju da je Andrej Plenković "sve znao” i da je učestvovao u radu Borg grupe koja je pisala Lex Agrokor.

Sinčić kaže da novoobjavljeni mailovi jasno pokazuju da je premijer sve znao i da stoga očekuje da će i današnji mailovi biti predmet istrage USKOK-a.


Plenković:Lep gest bi bio da podizvođači vrate pare

Nakon što je portal Index danas objavio nove inkriminišuće mejlove, koji ukazuju da je premijer ne samo znao za prepisku bivše ministarke privrede Martine Dalić sa grupom koja je radila na izradi Lex Agrokora, već se sa njima i sastao najmanje tri puta, Andrej Plenković, koji boravi u Sofiji, kaže da nije pratio medije i da mu nije jasno o čemu se radi.

"Moram priznati da nisam toliko pratio medije danas. Mislim da mi je do kraja jasno o kakvom trendu napada se radi. Celu svoju karijeru i politički život baziram na čestitosti, poštenju i nekorumpiranosti", rekao je Plenković i dodao da sada sluša puno "generala posle bitke"...FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DENIS CERIĆ

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane