Brnabić: U Sofiji Srbiji poklonjen veliki značaj

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija na Samitu u Sofiji predstavljena na najbolji mogući način, te da je predsednik Vučić dobio reč odmah nakon izlaganja predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera.

18 Maj 2018 08:32
Brnabić: U Sofiji Srbiji poklonjen veliki značaj

SOFIJA - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija na Samitu u Sofiji predstavljena na najbolji mogući način, te da je predsednik Vučić dobio reč odmah nakon izlaganja predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera.

"To govori koliko je prostora dato Srbiji i koliko nam je značaja poklonjeno", rekla je Brnabić u četvrtak za N1...


Počeo Bečki ekonomski forum u Sofiji, učestvuje Brnabić

Međunarodni skup "Bečki ekonomski forum - razgovori u Sofiji" otvoren je danas u glavnom gradu Bugarske s porukom da ekonomsko povezivanje Zapadnog Balkana može dovesti brže integracije regiona i ujedninjenog Balkana u ujedinjenoj Evropi.

To je, otvarajući skup, koji organizuje Bečki ekonomski forum (VEF), poručila generalna sekretarka tog foruma Helena Kirčeva, koja je istakla da ekonomske aktivnosti zavise od političke stabilnosti u svakoj zemlji i svakom regionu. Na forumu u Sofiji danas učestvuju premijeri Zapadnog Balkana - Srbije Ana Brnabić, Bugarske Bojko Borisov, Albanije Edi Rama, Makedonije Zoran Zaev, Crne Gore Duško Marković i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, kao i predstavnici različitih ekonomskih institucija...


FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane