Ambasada UAE: Cilj operacije u Jemenu pomoć jemenskom narodu

Arapska koalicija je otpočela vojnu i humanitarnu operaciju velikih razmera u Zapadnom Jemenu, a cilj operacije je osigurati nesmetano snabdevanje jemenskog naroda humanitarnom pomoći oslobađanjem luke grada Hodeida u Crvenom moru od Huti pobunjenika.

14 Jun 2018 09:32

BEOGRAD - Arapska koalicija je otpočela vojnu i humanitarnu operaciju velikih razmera u Zapadnom Jemenu, a cilj operacije je osigurati nesmetano snabdevanje jemenskog naroda humanitarnom pomoći oslobađanjem luke grada Hodeida u Crvenom moru od Huti pobunjenika.

To je juče navela Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu u saopštenju dostavljenom Tanjugu, a povodom najnovijih desavanja na Bliskom istoku, u vezi sa vojnom intervencijom Arapske koalicije koju predvodi Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas hitnu sednicu povodom ofanzive koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na jemenske Huti pobunjenike, javlja AP. Aktuelni predsednik Saveta bezbednosti, ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja, rekao je danas novinarima da je sednica sazvana na zahtev Velike Britanije. AP foto - File

vrh strane