Ivanov: Borisov preuzeo odgovornost zbog odbijanja susreta

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov izjavio je da je Bojko Borisov preuzeo odgovornost za odbijanje ranije planiranog susreta sa njim u Sofiji, te dodao da bugarski premijer ne razume šta je glavni cilj EU.

14 Jun 2018 17:52

SOFIJA/SKOPLJE - Makedonski predsednik Đorđe Ivanov izjavio je da je Bojko Borisov preuzeo odgovornost za odbijanje ranije planiranog susreta sa njim u Sofiji, te dodao da bugarski premijer ne razume šta je glavni cilj EU.

"Premijer Bojko Borisov je preuzeo odgovornost zbog odbijanja da se sastane sa mnom, ali on ne razume glavni cilj EU", rekao je Ivanov nakon susreta sa bugarskim predsednikom.


Ivanov pozvao bugarske medije da ne špekulišu

Ivanov, kome je Borisov otkazao ranije zakazani susret u Sofiji, ocenio je danas po načinu izveštava bugarskih medija o tome da su tamošnji novinari pali pod uticaj stranih faktora i dela bugarske vlasti kada su za njega rekli da svojim odlukama destabilizuje Makedoniju.

"To su špekulacije. Ja ne destabilizujem Makedoniju i ne prihvatam takve kvalifikacije. Ja nisam prepreka stabilnosti regiona. Znam ko je odgovoran za stanje u Makedoniji, znam ko ugrožava njenu budućnost, znam kome smeta pravo prosperiteta jedne nacije. Dakle, budite umereni u svojim kvalifikacijama i ne podležite stranim uticajima", rekao je Ivanov medijima.


Foto Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane