Tramp proglasio pobedu nad NATO: Ja sam veoma stabilni genije

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "veoma stabilni genije" i proglasio sopstvenu pobedu na samitu NATO koji je danas okončan u Briselu, prenosi Rojters.

12 Jul 2018 14:35
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "veoma stabilni genije" i proglasio sopstvenu pobedu na samitu NATO koji je danas okončan u Briselu, prenosi Rojters.

Rojters: Tramp izneo ultimatum NATO iza zatvorenih vrata
Američki predsednik Donald Tramp izneo je saveznicima u NATO na sastanku iza zatvorenih vrata da vlade država članica Alijanse moraju da povećaju davanja na odbranu na dva odsto BDP do januara naredne godine ili će SAD krenuti svojim putem, saznaje Rojters iz dva izvora za koje navodi da su upoznati sa detaljima tih razgovora. Navodi se da je ultimatum iznet na sesiji održanoj u okviru samita NATO.

BRISEL - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "veoma stabilni genije" i proglasio sopstvenu pobedu na samitu NATO koji je danas okončan u Briselu, prenosi Rojters.

"Veoma sam dosledan, ja sam veoma stabilni genije", poručio je Tramp...


Tramp (ne) preti povlačenjem iz NATO

Američki predsednik Donald Tramp danas je ponovo napao saveznike zbog potrošnje na odbranu i evropske trgovinske prakse tokom zatvorene sednice drugog dana NATO samita, rekla su dva izvora agenciji Rojters.

Tramp je povisio ton tokom sastanka iza zatvorenih vrata, a posebno je izdvojio Nemačku, Španiju i Belgiju...


SAD ostaju čvrsto posvećene NATO

Donald Tramp rekao je danas, posle hitnog sastanka članica NATO na samitu u Briselu, da SAD "ostaju čvrsto" posvećene NATO iako je "izuzetno nesrećan" zbog toga što zemlje NATO ne ispunjavaju obećanje u vezi izdvajanja na odbranu.

Tramp je, na konferenciji za novinare, istakao da je svojim saveznicima rekao da je "izuzetno nesrećan" zbog troškova odbrane, te da će biti "vema nesrećan" ako članice ne povećaju potrošnju, prenela je agencija AP...


Mogli bismo da se povučemo iz NATO, ali nije potrebno

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Briselu da bi verovatno mogao da povuče SAD iz NATO, ali da je "takav korak nepotreban".

Pojedini mediji su prethodno javili da je Tramp tokom drugog dana samita NATO pripretio da će se SAD povući iz vojne alijanse zbog spora oko ulaganja u odbranu...


Putin pretnja? Ne bih želeo da to bude,zato je tu NATO

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas, odgovarajući na pitanja u vezi sa sastankom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom zakazanim za narednu nedelju, da je Rusija konkurent, a ne neprijatelj.

Rojters prenosi da je Tramp još jednom kazao da bi samit sa Putinom mogao da bude najlakši u nizi sastanaka tokom aktuelnog putovanja po Evropi...


Iran će me jednog dana pozvati da se dogovorimo

Donald Tramp kaže da je uveren da će jednog dana doći do popuštanja tenzija u odnosima SAD i Irana i da očekuje poziv iz Teherana.

Tramp je ocenio da se Teheran sada prema Vašingtonu odnosi sa mnogo više poštovanja, otkad su se SAD povukle iz nuklearnog sporazuma, prenosi Rojters...

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane