Šef diplomatije Mozambika: Podrška celovitosti Srbije

Ministar inostranih poslova Mozambika Žoze Pašeko dao je danas punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije.

12 Jul 2018 17:48
Ministar inostranih poslova Mozambika Žoze Pašeko dao je danas punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije.

MAPUTO - Ministar inostranih poslova Mozambika Žoze Pašeko dao je danas punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije.

"Želim da ovde javno dam punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije i da se distanciram od bilo kakvog separatističkog pokreta koji može da doprinese razbijanju Srbije", rekao je Pašeko posle sastanka u Maputu sa prvim potpredsednomk Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, koji boravi u poseti Mozambiku.


Pašek podržao teritorijalni integritet Srbije

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji boravi u poseti Mozambiku, imao je danas u Maputu sadržajan razgovor sa ministrom inostranih poslova Mozambika Žozeom Pašekom, koji je dao punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava.

Inače, u dugom i prijateljskom razgovoru dvojica ministara su zajednički evocirali sećanje na period podrške SFRJ borbi za slobodu od kolonijalizma naroda Mozambika i razmenili mišljenja o tekućim spoljnopolitičkom procesima u svetu, posebno afričkom i evropskom kontinentu...Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane