Crna Gora danas obeležava Dan državnosti i Dan ustanka

Crna Gora danas obeležava Dan državnosti i Dan ustanka, a nakon polaganja venca na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, održana je svečana Akademija na kojoj je predsednik Milo Đukanović ocenio da je 13. jul najveći datum burne slobodarske Crne Gore.

13 Jul 2018 11:19
Crna Gora danas obeležava Dan državnosti i Dan ustanka, a nakon polaganja venca na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, održana je svečana Akademija na kojoj je predsednik Milo Ðukanović ocenio da je 13. jul najveći datum burne slobodarske Crne Gore.

PODGORICA - Crna Gora danas obeležava Dan državnosti i Dan ustanka, a nakon polaganja venca na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, održana je svečana Akademija na kojoj je predsednik Milo Đukanović ocenio da je 13. jul najveći datum burne slobodarske Crne Gore.

"Uz njega jubilarno stoji još jedan slavni 13. jul - kada je prije 140 godine na Berlinskom kongresu potvrđeno međunarodno državno priznanje utemeljeno 20 godina ranije slavnom bitkom na Grahovcu. Ponosni na istorijski podvig naše generacije na referendumu 2006. na kojem smo kroz demokratsku bitku obnovili državu i doprineli očuvanju tradicionalnih vrendosti, slobode, časti i nacionalnog dostojanstva. Danas slavimo 13. jul 1941. i 13. jul 1878. dostojni žrtava pregnuća i ostvarenja naših predaka”, kazao je Đukanović.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane