Tužilastvo će se žaliti na presudu bivšim pripadnicima JSO

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na presudu, kojom su sedmorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) oslobođena optuzbi za oružanu pobunu 2001. godine.

14 Jul 2018 08:39
Advokati odbrane pozdravili su danas oslobađajuću presudu pripadnicima JSO, ocenjujući da je sud pravilno utvrdio činjenično stanje i ocenio da u radnjama optuženih nema elemenata krivičnog dela oružane pobune.

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na presudu, kojom su sedmorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) oslobođena optuzbi za oružanu pobunu 2001. godine.

"Tužilaštvo će nakon dobijanja pisanog otpravka presude uložiti žalbu Apelacionom sudu na današnju presudu", rečeno je sinoć Tanjugu u tom tužilaštvu...


Pripadnici JSO oslobođeni optužbi za pobunu, među njima i Ulemek

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine jer tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje.

Ovo je prvostepena presuda i na nju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo žalbe...


Advokati obrane pozdravili presudu pripadnicima JSO

Advokati odbrane pozdravili su danas oslobađajuću presudu pripadnicima JSO, ocenjujući da je sud pravilno utvrdio činjenično stanje i ocenio da u radnjama optuženih nema elemenata krivičnog dela oružane pobune.

Advokat Velimir Jakić branilac Zvezdana Jovanovića rekao je novinarima da je sudija u usmenom obrazloženju presude naveo da nije verovao nekim zaštićenim svedocima i političarima, koji su i dalje na političkoj sceni...


Jovanović: Pobuna JSO bila uvod u ubistvo Đinđića

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da nikakva presuda ne može poništiti ono što je bilo jasno i pre 17 godina - "da je pobuna Jedinice za specijalne operacije bila uvod u ubistvo Zorana Đinđića".

Jovanović je povodom prvostepene oslobađajuće presude pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) izneo tvrdnju da su "zločinačko udruženje i tada i danas činili političari, advokati, delovi tajne i javne policije, kao i svi oni kojima", kako je rekao, nije odgovaralo da Srbija bude moderna država, nego su spas tražili u "preživelim ostacima Miloševićevog režima i onima koji su u međuvremenu postali zaštitnici Miloševićevog nasleđa"...


Foto Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane